Wat is te behandelen?

Stress of nervositeitklachten (Psychosomatische klachten waarbij een geestelijke of emotionele onderliggende oorzaak is) zowel bij mannen als vrouwen en kinderen

Zeer goede resultaten door behandelingen, de patiënt word tijdens de behandelingen ook geestelijk ondersteund, met een eventueel aanwezige psychische problematiek

Hyperventilatie
Slaapproblematiek
Depressieklachten
Angststoornissen
Burn-out verschijnselen
Buikpijn door stress (nerveusiteit)
Maagproblemen
Darmproblemen
Hartkloppingen
Examenvrees en of faalangst bij jongeren en volwassenen.

Dit is een kleine op opsomming van de lichamelijke en of psychische klachten die ik onder andere behandel, staat uw klacht er niet bij dan kunt u dit aan mij voor leggen.

Klachten met betrekking tot de spieren en gewrichten

Pijnen in rug, knie, nek, schouder, heup(en), voeten en enkels.
Kan goed genezen worden, indien er sprake is van ontstekingen, kan dit wat langer duren, echter de resultaten zijn uitstekend.
Reuma
De klachten kunnen sterk worden verminderd door de behandelingen, alsook een sterke vermindering van de reuma-aanvallen (de reuma symptomen zijn; pijnen in de gewrichten, stijfheid en vermoeidheid)
Fibromyalgie
Door behandelingen kan fibromyalgie geheel verdwijnen of sterk verminderen. De ziekte gaat gepaard met pijnen of andere klachten in de weke delen, zoals spieren en bindweefsels.
Artritis met eventuele Vergroeiingen (deformaties)
Het gaat hier om vergroeiingen (deformaties) van gewrichten. De vergroeiingen door ontsteking (artritis) aan de wervelkolom kan niet herteld worden, wel kunnen de klachten sterk afnemen.
Artrose
(o.a. door het verdwijnen van het kraakbeen) De klachten (pijnen) kunnen door behandeling verminderen. Het verlies van kraakbeen kan uiteraard niet hersteld worden.

Vastzittende schouder

(Frozen shoulder) Schouder is beperkt in beweging, hetgeen met pijn gepaard gaat, waarbij de nachtrust verstoord word. Na een aantal behandelingen komt er verlichting van de pijn. De bewegingsvrijheid wordt langzamerhand beter, wat lijdt tot een algehele genezing.

Sportblessures

Zeer goede resultaten door behandelingen.

Aandoeningen van de huid

Eczeem (ook bij kinderen), psoriasis, acne. Door behandeling is bij eczeem of acne genezing mogelijk of goede resultaten. Bij psoriasis is door behandelingen een sterke vermindering van de klachten omdat de huid minder schilferig of minder rood (of jeukerig) word. De huid wordt rustiger.

Hoofdpijnen en migraineklachten

Volledige genezing is mogelijk, bij ernstige migraine patiënten is er sprake van een sterke afname van de klachten en aanvallen, door behandelingen. Indien er toch een aanval van migraine komt, is deze minder heftig.

Hormonale problemen bij vrouwen ( o.a. Hypofyse problematiek)

Uitstekende resultaten door behandelingen waardoor men zich veel beter voelt dan voorheen, echter de eventueel voorschreven medicatie door de arts, moet wel ingenomen worden. De hypofyse (is een klier) en zit in het midden van de hersenen, het zorgt voor het reguleren van de hormonen. Klachten bij te weinig of teveel hormoonproductie (o.a. het TSA en ACTH hormoon) waardoor het mogelijk is, dat de schildklier te weinig TSA hormoon ontvangt van de hypofyse, zodat de productie van de schildklierhormonen T4 en T3 onvoldoende worden aangemaakt, met als gevolg; vermoeidheid, gewricht en spierklachten, minder energie hebben, trage stoelgang, vaak koud zijn, eventuele vochtophoping, eventueel toename van het gewicht, bloedarmoede, enz.

Chronisch vermoeidheidsyndroom (CVS)

Na verloop van tijd is er een afname van de vermoeidheidsklachten door behandelingen, en voelt men zich beter. Dit kan niet altijd gezien worden door de magnetiseur. Tegelijkertijd kunnen de behandelingen wel starten.

Buikklachten

Buikpijn door stress ( wat in de meeste gevallen onschuldig is), is goed te behandelen Brandend maagzuur en (het opsporen van de oorzaken is hierbij noodzakelijk) is goed te behandelen

Maagklachten

Er worden goede resultaten geboekt bij behandelingen. Maagklachten kunnen zijn o.a. een overgevoelige maag of een verstoring van de spijsverteringsenzymen, maagpijnen, brandend maagzuur, gastritus (ontsteking van het maagslijmvlies) en refluxklachten. Maagklachten en misselijkheid door stress. Regelmatige terugkomende maagzweren.

Blaasontsteking en Urinewegen infecties

(Goede resultaten door behandelingen)

Een te hoge of lage bloeddruk

Door de behandelingen word de bloeddruk sterk verbeterd, zelfs bij diegenen die jaren deze problemen hebben. Hoge bloeddruk (Hypertensie) ontstaat door een te hoge druk op de bloedvaten. Veelal bemerkt men dit niet. Indien men wel klachten ondervind, gaat dit gepaard met hoofdpijn, duizeligheid, vermoeidheid, en af toe, wazig zien. Bij een te lage bloeddruk, hoeft men dit ook niet altijd te merken. De symptomen kunnen zijn; duizeligheid en soms flauwvallen.

Darmklachten

Afwisselende Diarreeklachten (door stress)
Is goed te behandelen waardoor de klachten wegblijven.
De Ziekte van Crohn.
Is een chronische ontstekingsziekte in de darm, en kan op diverse plekken in de darm aanwezig zijn. Naast eventueel medicijngebruik, goede resultaten door behandelingen)
Spastische dikke darm (prikkelbare darmsyndroom ,PDS),
Kan geheel genezen worden of er is sprake van een sterke verbetering. Indien de oorzaak een intolerantie is van bepaalde soort(en) voedsel, zullen de klachten door de behandelingen sterk verminderen, maar er blijft een zekere intolerantie tenaanzien voor bepaalde stoffen bestaan. Echter de reacties op deze stoffen zijn dan minder heftig. De darmflora is verstoord, vaak gepaard met vermoeidheid, Oorzaak is; stress of erfelijkheid,maar er kan ook sprake zijn van een intolerantie met betrekking tot bepaalde soort (en) voedsel.
Colitis ulcerosa (ontsteking van de dikke darm)
Door behandelingen, is er een sterke vermindering van de klachten en soms volledige genezing merkbaar. Men voelt zich ook vitaler.
Indeterminate colitis (bepaalde inflammatoire. dikke darmziekte)
Over het algemeen is er sprake van een sterke vermindering van de klachten door behandelingen.
Obstipatie ( trage stoelgang en regelmatige verstopping van de darm)
Is goed te behandelen, waardoor de klachten sterk afnemen

Overgangsklachten en hormonale verstoringen bij vrouwen

Kan effectief behandeld worden, zodat de klachten nog nihil zijn. Symptomen zijn; Opvliegers, gewichtstoename, slaapstoornissen, onregelmatige hartslag, angst en prikkelbaarheid, vermoeidheid, overmatige transpiratie enz. bij vrouwen,

Duizeligheid

Is goed te behandelen waarbij de klachten meestal verdwijnen of nog sporadisch voorkomen. Bij normale bloeddruk en geen afwijkingen in het bloed, is de oorzaak o.a. stress, slaapgebrek, of andere onbekende oorzaken. Indien er sprake is van "de Ziekte van Meniere" zullen ook dan de klachten drastisch afnemen.

Aandoeningen van de luchtwegen

De resultaten van de behandelingen zijn goed. Bronchitis, astmatische bronchitis, of andere chronische ontstekingen aan de luchtwegen.

Longaandoeningen

Bij COPD, Astma, Longfibrose en Alpha 1 ziekten, Door de behandelingen kunnen de verschijnselen minder worden, waardoor er in enige mate verlichting kan ontstaan, maar de aandoening kan helaas niet genezen worden.

Pijnen bij vrouwen in de baarmoederstreek

Afname van de klachten of algehele genezing. Zeker als er sprake is van ontstekingen of cysten in de eileiders of afwijkingen aan de baarmoeder of een verzakking van de baarmoeder.

Bekkenbodem problemen bij vrouwen

De bekkenbodem spieren worden door de behandelingen sterker en de pijnen nemen af. Genezing door behandelingen is mogelijk. Klachten zijn bij de bekkenbodem problematiek; Terugkerende blaasontsteking, pijnen in de onderbuik en onder rug. Ongewenst urine verlies. De problemen zijn ontstaan tijdens de zwangerschap (hormonen) of bij ouderen

Schildklier problematiek

Goede resultaten kunnen worden geboekt bij een schildklier problematiek. Medicatie zal in veel gevallen nog nodig zijn, echter door de behandelingen nemen de merkbare verschijnselen drastisch af en voelt de patient zich veel beter. Door een te trage schildklier ((hyperthyreoïdie) voelt de patiënt zich vaak koud, haaruitval, eventueel een toename van gewicht (hoewel dit niet altijd hoeft voor te komen), algemene traagheid . Er is sprake van een trage stofwisseling. Een te snelle ((hypothyreoïdie) schildklierwerking kan een gejaagd gevoel geven, verlies van gewicht, hartkloppingen, beven, soms uitpuilende ogen, transpiratie, angsten, slapeloosheid, vermoeidheid. Bij vrouwen kan er een onregelmatige menstruatie ontstaan.

Allergieën (het terugdringen van de allergie)

De klachten nemen sterk af, echter de gevoeligheid voor bepaalde stoffen blijft aanwezig. Door de behandelingen worden de symptomen minder.

Oorsuizen

Door de behandeling van de magnetiseur, kan de hinder in veel gevallen terug gedrongen worden, afhankelijk van het ziektebeeld (Tinnitus verschijnselen) door beschadiging door lawaai of een beschadiging van het slakkenhuis, waaronder de ziekte van Meniere komen er minder neurale signalen in de hersenen, doordat de auditieve cortex zich in volume verhoogt, met als gevolg dat er hinderlijke oorsuizen, piepen, brommen enz. ontstaat. Ook door stress, angsten, enz. kan oorsuizen ontstaan, wat zich feitelijk openbaart in het neurologische systeem (hersenen). Echter de patiënt ervaart oorsuizing in de oren. Door ontsteking van de buis van Eustachius (buisje tussen neus keel en oor) en of middenoorsteking, kan oorsuizingen ontstaan.

Oorontsteking (otitis media)

Behandelingen kunnen een positieve invloed hebben op een herstel, vooral bij regelmatige terugkerende middenoorontsteking. Ontsteking van het middenoor, vaak gepaard met een ontsteking in de buis ( buis van Eustachius) tussen neus keel en middenoor. Pijnen en of slechthoren en oorsuizen.

Prostaatproblemen

Deze klachten kunnen verminderen. De verschijnselen zijn o.a.; het vaak moeten urineren, het laat op gang komen van de urine, een sterke aandrang hebben terwijl de patiënt kort geleden heeft geürineerd, branderig gevoel bij urineren.

Aandoeningen of ziekten bij kinderen

De effectiviteit van de behandeling is bij kinderen eveneens groot. Ter geruststelling; De meeste kinderen zijn zonder angst in de behandelingskamer. Het behandelen van psychosomatische buikpijn of andere buikpijnen, angsten, darmkrampen bij baby’s, bedplassen bij jonge kinderen kan geheel worden genezen. De symptomen van ADHD, PDD-NOS Autisme of Asperger (een andere vorm van autisme) kan drastisch verminderd worden.

Hartritmestoornissen

Er worden zeer goede resultaten geboekt door de behandelingen waardoor er nauwelijks of helemaal geen ritmestoornissen meer optreden. Elektrische prikkels zorgen ervoor dat het hart samentrekt. Bij patiënten met hartritmestoornissen is de elektrische prikkel in het hart, te snel of te langzaam. Er ontstaat er een ritmestoornis, die zeer hinderlijk kan zijn, en zelfs bij sommige mensen leid tot panische angsten, omdat zij niet weten hoe men hier mee moet omgaan. Het ritme stoornis, neemt af door de regelmatige behandelingen, en kan zelfs verdwijnen. Vaak is er sprake van stress of andere onschuldige oorzaken. Soms kan de patiënt zich ook duizelig voelen. Er kan ook sprake zijn van ritme stoornissen (flutters of boezemfibrileren) die door andere medische oorzaken veroorzaakt worden. Hart en vaatziekten, kunnen dus naast de reguliere behandelingen, behandeld worden door de magnetiseur.

Opmerking van algemene aard

Al jaren ervaring met de meest diverse klachten. Indien uw klachten niet vermeld staan in de bovengenoemde lijst. Kunt u telefonisch contact op nemen met ons 074 277 38 31. Of u kunt langs komen tijdens het inloopspreekuur.